Activitats

Activitats en curs

13.11.2016 Festa Anual 2016
Contingut

En la Festa Anual que va tenir lloc el dissabte 12 de novembre es va presentar l'Inventari de llibres i opuscles impresos a Vic i comarca d'Osona. En el mateix acte es van fer públics els veredictes del Premi Plana de Vic i Plana de Vic Jove i es va fer públic el nomenament de Membre de Mèrit 2016.

El Premi Plana de Vic Jove, patrocinat per Fundació Puig-Porret va ser atorgat al treball La mirada femenina en la postguerra, de Bruna Maneja Juvanteny, alumna de la Salle Manlleu tutoritzada per M. Carme Montes Gallardo.

El Premi Plana de Vic, patrocinat per Fundació Antiga Caixa Manlleu va ser concedit al treball Molins del Collsacabra: història i inventari, elaborat per Eloi Font Pérez i Francesc Roma i Casanovas. El premi va ser lliurat pel director de la Fundació, senyor Miquel Torrents.

Igualment, es va fer pública la decissió de la Junta del Patronat d'Estudis Osonencs de concedir la distinció de Membre de Mèrit 2016 a l'escriptora i activista cultural Pilar Cabot, subratllant no només el mèrit de la seva obra literària sinó també el valor exemplar del seu compromís cívic i cultural.

La part acadèmica de l'acte va ser la presentació de l'Inventari de llibres i opuscles impresos a Vic i comarca d'Osona, recurs en línia que posa a consulta pública la recopilació elaborada per Modest Reixach. La presentació va anar a càrrec de Montse Ayats i Manuel Llanas, i el Secretari d'estudis del Patronat, Rafel Ginebra, va exposar els aspectes tècnics de la interfície i del procés portat a terme per a fer accessible en línia la base de dades.

Interfície de consulta: http://impresososonencs.patronatestudisosonencs.cat/

Presentació del projecte: http://patronatestudisosonencs.cat/index.php?op=51&module=editor