Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Jornades Europees de Patrimoni. Els mamífers de l'entorn del Casol de Puigcastellet en l'čpoca ibčrica i en l'actualitat

  Dissabte 7 d'octubre, de 10:00h a 13:00h, visita guiada a Folgueroles. Sortida naturalista

  Descobreix els mamífers que habiten dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Caminarem fins al poblat Ibèric del Casol de Puigcastellet (segle III ac), mentre revisem rastres de mamífers. Al poblat, veurem com funciona un càmera automàtica pel seguiment de fauna i parlarem de la relació dels pobladors ibers amb la fauna de l’entorn.


  Més informació
 • Cicle de conferčncies de Filosofia. Sobre la Veritat

  Del 23 de setembre del 2017 al 18 d'octubre del 2017, al Temple Romā

  La pregunta sobre la Veritat, lluny d'ésser una qüestió abstracta reservada als especialistes, és un problema candent que afecta a l'home concret de carn i ossos. Existeix tal cosa com la Veritat? Si és així, l'home és capaç d'accedir a ella? L'esfera pública o política i, fins i tot, la vida quotidiana, haurien d'ordenar-se d'acord amb una idea de Veritat? Quina relació manté l'Art amb la Veritat? Tota ficció és equiparable a la mentida? Al voltant d'aquetes qüestions i de més que puguin sorgir volem dialogar al llarg d'aquest cicle de xerrades sobre la Veritat.


  Més informació
 • Programa d'exposicions al Temple Romā, 2017

  Al llarg del 2017 el Temple Romà seguirà acollint tot un seguit d'exposicions, de disciplines i temàtiques diverses. Les exposicions són seleccionades, d'entre les propostes rebudes, per la vocalia d'Exposicions, que en valora la temàtica, la qualitat, i l'adequació de cada proposta a l'espai del Temple i la línia plantejada per al conjunt de l'any.


  Més informació