Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Primeres Escriptures. Cicle de conferències en motiu de l'Any Llull

  Del 2 de novembre a l'1 de desembre, al Temple Romà i al Museu Episcopal de Vic

  Amb motiu de la commemoració de l'Any Llull i coorganitzat per l'Ateneu de Vic, Patronat d'Estudis Osonencs, Museu Episcopal de Vic, Reduccions i Càtedra Verdaguer, tindrà lloc el Cicle de conferències sobre literatura medieval "Primeres Escriptures". En cada una de les sessions es complementarà la conferència amb visites comentades a elements urbanístics, arquitectònics o artístics il·lustratius dels elements de la literatura medieva. La primera sessió tindrà lloc al Temple Romà i les restants al Museu Episcopal de Vic


  Més informació
 • Acadèmia i Societat en el nou mil·leni. Cicle de conferències

  Del 6 d'octubre de 2016 al 23 de febrer de 2017, al Temple Romà

  La societat s’enfronta a nous reptes en àmbits molt diversos. Al llarg dels propers mesos aquest cicle de conferències, a càrrec de professors i col∙laboradors de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, abordarà diversos temes actuals sobre problemes i reptes del món modern.


  Més informació
 • Publicat el número 176 de la revista Ausa

  Accessible en línia a text complet a www.raco.cat

  S'ha publicat ja el número 176 de la revista Ausa, corresponent al segon número de l'any 2015 (el segon número de cada any apareix sempre a la primavera de l'any següent per tal de poder-hi incloure les cròniques, memòria anual i bibliografia anual).


  Més informació