Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • La protecciķ del patrimoni a Síria: de Margat al Krak dels Cavallers

  Divendres 16 de desembre a 2/4 de 8 del vespre al Temple Romā de Vic

  La destrucció del patrimoni històric i arqueològic és una constant en tot conflicte bèl·lic. Un dels casos més actuals té lloc a Síria, no només en llocs tan emblemàtics com Palmira i Alep sinó de forma sistemàtica a tot el país i a la resta de l’antiga Mesopotàmia. En aquest context, i després de pràcticament sis anys de guerra, només un equip de la Universitat PPKE de Budapest ha continuat, de forma ininterrompuda, els treballs arqueològics a la zona.

  En aquesta conferència, en anglès, a càrrec de Zsolt Vágner, membre de la missió arqueològica de Margat i professor de la Universitat PPKE de Budapest, Hongria i amb el títol de Working on Heritage in Danger: From Margat to Krak des Chevaliers. tindrem l’oportunitat de conèixer com treballen aquests investigadors (historiadors, arqueòlegs, arquitectes i geòlegs) i saber quina és la situació real del país.


  Més informació
 • Publicat el número 177 de la revista Ausa

  Accessible a text complet a www.raco.cat

  S'ha ja publicat el número 177 de la revista Ausa. L'edició electrònica es pot ja consultar en línia. La versió en paper es distribuirà properament.


  Més informació
 • Acadčmia i Societat en el nou milˇleni. Cicle de conferčncies

  Del 6 d'octubre de 2016 al 23 de febrer de 2017, al Temple Romā

  La societat s’enfronta a nous reptes en àmbits molt diversos. Al llarg dels propers mesos aquest cicle de conferències, a càrrec de professors i col∙laboradors de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, abordarà diversos temes actuals sobre problemes i reptes del món modern.


  Més informació