Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • El Temple Romā de Vic i Josep Puig i Cadafalch en els primers temps de l'arqueologia clāssica i monumental a Catalunya

  Divendres 2 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre al Temple Romā de Vic

  En el marc dels actes de l’Any Puig i Cadafalch, que al llarg del 2017 han commemorat el 150è aniversari del seu naixement, el Patronat d’Estudis Osonencs us convida a una conferència a càrrec del professor Eduard Riu-Barrera sobre la relació de Puig i Cadafalch amb el Temple Romà de Vic.


  Més informació
 • Lliurats els premis Plana de Vic i Plana de Vic Jove 2017

  En el marc de la 65ena Festa Anual

  Dissabte 28 d'octubre va tenir lloc el lliurament dels Premis Plana de Vic i Premi Plana de Vic Jove 2017. El primer va ser concedit a Irene Abril Vilamala per l'estudi Art per a la devoció. Fer retaules al Bisbat de Vic en el context de la Reforma Catòlica (1568 - ca. 1600). El Premi Plana de Vic Jove va ser atorgat al treball Aquells bàrbars d'Osona. Estudi sobre el territori i el poblament dels antics ausetans, presentat per Pau Canudas Grabolosa, de l'IES Antoni Pous i Argila.


  Més informació
 • Programa d'exposicions al Temple Romā, 2017

  Al llarg del 2017 el Temple Romà segueix acollint tot un seguit d'exposicions, de disciplines i temàtiques diverses. Les exposicions són seleccionades, d'entre les propostes rebudes, per la vocalia d'Exposicions, que en valora la temàtica, la qualitat, i l'adequació de cada proposta a l'espai del Temple i la línia plantejada per al conjunt de l'any.


  Més informació