Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Premi Plana de Vic i Premi Plana de Vic Jove, 2018

  Estan ja convocats els premis Plana de Vic i Plana de Vic Jove que convoca anualment el Patronat d'Estudis Osonencs. El Premi Plana de Vic, dotat amb 3.000 euros i patrocinat per Fundació Antiga Caixa Manlleu, està destinat a estudis d'interés per a comarca d'Osona. El Premi Plana de Vic Jove, dotat amb 1.000 euros i patrocinat per Fundació Puig Porret, està destinat a treballs de recerca de batxillerat.


  Més informació
 • Presentaciķ del llibre Ruta literāria de la ciutat de Vic

  Dijous 19 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, al Templel Romā de Vic

  Vic és una ciutat literària perquè en conjunt formalitza un concepte i la literatura recull la seva essència en una imatge determinada. Pere Tió recull en aquest llibre, editat pel Patronat d'Estudis Osonencs, autors i autores i referències literàries relacionades amb indrets concrets de la ciutat. Es tracta d’una guia, suggerentment il·lustrada per les fotografies de Gabriel Salvans, que pretén incloure tant els autors que parlen de la ciutat des del pintoresquisme dels llocs, com des de l’experiència humanística i intel.lectual. La presentació anirà a càrrec de Francesc Codina i del propi autor i es llegiran alguns fragments dels recollits al llibre.


  Més informació
 • Lliurada la distinciķ de Membre de Mčrit a l'Agrupaciķ Astronōmica d'Osona

  Divendres 2 de març va tenir lloc el lliurament de la distinció de Membre de Mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs a l'Agrupació Astronòmica d'Osona. L'encomi va anar a càrrec del Dr. Pere Planesas. Es van passar imatges de les aportacions de l'entitat en la detecció de bòlids i meteorits i es va cloure l'acte amb una taula rodona sobre el paper de les entitats com l'AAO en la ciència actual.


  Més informació