Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Publicat el número 176 de la revista Ausa

  Accessible en línia a text complet a www.raco.cat

  S'ha publicat ja el número 176 de la revista Ausa, corresponent al segon número de l'any 2015 (el segon número de cada any apareix sempre a la primavera de l'any següent per tal de poder-hi incloure les cròniques, memòria anual i bibliografia anual).


  Més informació
 • Premi Plana de Vic 2016

  Està convocat els premi Plana de Vic dotat amb 3.000 euros i patrocinat per Fundació Antiga Caixa Manlleu, està destinat a estudis d'interés per a comarca d'Osona. El termini de presentació de treballs acaba el 15 de setembre.


  Més informació
 • Científics d'Osona - accés en línia

  Accessible en línia el contingut del llibre "Científics d'Osona: diccionari biobibliogràfic dels científics nascuts o vinculats a Osona"

  Gràcies a la iniciativa del responsable de la secció de Ciències, Pasqual Bernat, ja és accessible en línia el contingut del llibre "Científics d'Osona: diccionari biobibliogràfic dels científics nascuts o vinculats a Osona", llibre elaborat pel propi responsable de la secció i publicat pel Patronat.


  Més informació