Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Publicat el número 180 de la revista Ausa

  Recentment ha estat publicada la versió electrònica del número 180 de la revista Ausa. El número format per un bloc monogràfic sobre sis autores osonenques, un segon bloc amb estudis en motiu de la commemoració dels 150 anys de l'Esbart de Vic, a més de tres articles d'altres temàtiques i les seccions habituals de tancament d'any (cròniques, bibliografia i memòria)


  Més informació
 • Focus on birds. Exposiciķ fotogrāfica

  Del 5 d'octubre a l'11 de novembre, al Temple Romā de Vic

  Aquesta és una exposició de fotografia de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN)dedicada al món dels ocells, amb fotografies de diferents autors. Es tracta de la 3ra mostra fotogràfica d’aquesta societat, que pertany a la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN).


  Més informació
 • Ruta literāria de la ciutat de Vic

  Vic és una ciutat literària perquè en conjunt formalitza un concepte i la literatura recull la seva essència en una imatge determinada. En el darrer llibre publicat pel Patronat d'Estudis Osonencs Pere Tió recull autors i autores i referències literàries relacionades amb indrets concrets de la ciutat. Es tracta d’una guia, suggerentment il·lustrada per les fotografies de Gabriel Salvans, que pretén incloure tant els autors que parlen de la ciutat des del pintoresquisme dels llocs, com des de l’experiència humanística i intel.lectual.


  Més informació