Patronat d'Estudis Osonencs

Benvinguts al lloc web del Patronat d'Estudis Osonencs, entitat acadèmica fundada el 1952, amb seu al temple romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn.
En reconeixement d'aquesta tasca, l'any 2008 la Generalitat de Catalunya va concedir al Patronat d'Estudis Osonencs el Premi Nacional de Cultura en la seva modalitat de Patrimoni cultural.
El web us permetrà conèixer la nostra entitat, les seves activitats i les seves publicacions.

Destaquem
 • Lliurats els premis Plana de Vic i Plana de Vic Jove 2018

  En el marc de la 66ena Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs, dissabte 10 de novembre ha tingut lloc el lliurament del Premi Plana de Vic Jove 2018, patrocinat per Institució Puig-Porret, i el lliurament del Premi Plana de Vic 2018 patrocinat per Fundació Antiga Caixa Manlleu. També es va fer públic el nomenament de Membre de Mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs 2018, i la part central de l'acte va ser la conferència de la Dra. Irene Llop i Jordana amb el títol La presència jueva a Vic al segle XIII: de les famílies a la comunitat.


  Més informació
 • Festa Anual del Patronat d'Estudis Osonencs

  Dissabte 10 de novembre a 2/4 de 8 del vespre al Temple Romā

  Un any més tindrà lloc l'acte acadèmic principal del Patronat d'Estudis Osonencs, la Festa Anual. En el marc de l'acte tindrà lloc el lliurament del Premi Plana de Vic Jove 2018, patrocinat per Institució Puig-Porret, el lliurament del Premi Plana de Vic 2018 patrocinat per Fundació Antiga Caixa Manlleu. També es farà públic el nomenament de Membre de Mèrit del Patronat d'Estudis Osonencs 2018. Finalment, la conferència que com cada any constitueix la part central de l'acte anirà a càrrec de la Dra. Irene Llop Jordana, amb el títol La presència jueva a Vic al segle XIII: de les famílies a la comunitat.


  Més informació
 • Publicat el número 180 de la revista Ausa

  Recentment ha estat publicada la versió electrònica del número 180 de la revista Ausa. El número format per un bloc monogràfic sobre sis autores osonenques, un segon bloc amb estudis en motiu de la commemoració dels 150 anys de l'Esbart de Vic, a més de tres articles d'altres temàtiques i les seccions habituals de tancament d'any (cròniques, bibliografia i memòria)


  Més informació